Honden trimsalon DOG'S CHOICE

werkwijze

Vooraf als de hond gebracht is:

  • Laat de hond goed uit, zodat hij/zij niet met een volle blaas de behandeling moet doorstaan. 
  • Zorg dat de vacht droog is, want een natte vacht kan niet getrimd worden. 
  • Indien uw hond een medische afwijking heeft of andere bijzonderheden, dan worden wij graag vooraf op de hoogte gesteld.
  • Wees op tijd, wij werken uitsluitend op afspraak en nemen dan ook alle tijd voor uw hond.
  • Onze trimsalon is voorzien van Airco, dus uw hond zal in de warme zomer maanden bij ons geen last van de warmte hebben.

Volledige verzorging,

Voor bijna elke hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden.

Om het even of u nu een rashond of een kruising heeft. Dat geldt trouwens ook voor kortharige honden, want die kunnen ook enorm verharen! Welke trimbehandeling wij geven hangt natuurlijk af van de vacht van uw hond, maar onder trimmen verstaan wij: scheren-knippen-uitdunnen-plukken-strippen-ontwollen-wassen-kammen en/of borstelen. Verder maken we de oren schoon en knippen we de nagels. De trimbeurt wordt afgesloten met een algehele inspectie van de huid, vacht en conditie.

 

Gediplomeerde trimsters zijn daarom veel meer dan 'kappers'. Door het volgen van een gedegen opleiding voor de complete verzorging van uw hond zijn wij in staat om de vacht te beoordelen en de vereiste trimtechnieken toe te passen. Bovendien zullen goede trimsters niet aarzelen om, indien nodig, u met uw hond door te verwijzen naar de dierenarts.

 

Trimmen in de winter:

Wist u dat u uw hond ook gewoon in de winter kan laten trimmen? de vacht kan dan misschien wat langer blijven, maar bedenk wel dat honden eerder last hebben van vocht dan kou. En lang haar blijft nu eenmaal langer nat. Voor meer informatie daarover en/of advies kunt u ook bij ons terecht.

 

TrimTechnieken:

Heeft u een Schnauzer of een terrier, dan wordt die net als alle overige ruwharige honden geplukt. Bij het plukken wordt de bovenste dode haar haarlaag met de hand of trimmes verwijderd, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Laat u dit na, dan loopt u het risico dat uw hond last krijgt van jeuk, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt. Spaniels, setters, retrievers en honden met soortgelijke vachten worden waar mogelijk uitgeplukt en  eventueel verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model. Newfoundlanders, berner sennenhonden, chow chows, keesachtigen, poolhonden en honden met vergelijkbare vachtsoorten kunnen we in de ruiperiode ontwollen, waarbij we met verschillende materialen zoveel mogelijk dood onderhaar verwijderen. Ook kortharige honden die verharen knappen er enorm van op als ze bij de trimster zijn geweest. Met behulp van speciaal gereedschap en een wasbeurt verwijderen we zoveel mogelijk los haar. Heeft u een langharige hond, dan kunt u ook bij ons terecht voor periodieke was en borstelbeurten.

 

Hoevaak moet uw hond naar de Trimsalon?

Hoevaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht.

maar om u even een idee te geven:

Poedelvachten: zoals maltezer, shitzu...                             4-8 maal per jaar.

Ruwharige vachten: zoals schnauzer, ruwharige tekkel...  2-4 maal per jaar.

Spanielvachten: zoals spaniels, setters en retrievers...       4-6 maal per jaar.

 

Uw hond bij ons in goede handen!

In het begin is het voor de meeste mensen erg wennen om hun hond(je) af te staan, waar alle begrip voor is, maar u kunt het uzelf en uw hond(je) ook onnodig moeilijk maken. Hoelanger u de hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en wij kunnen u ook verzekeren dat uw hond bij ons absoluut in goede handen is. Het is ook opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van de aandacht die ze krijgen. In tegenstelling dat zolang het baasje er bij is de hond onzeker en soms zelfs angstig over komt. Dit is ook de reden dat wij de hond graag alleen hebben met de behandeling zonder aanwezigheid van de eigenaar. Zodat wij ook de kans hebben alle aandacht van het hondje te krijgen en zodoende de behandeling ontspannend te laten verlopen, dit voor zowel de hond als de trimster veel fijner.

 

Een trimbeurt kan erg vermoeiend zijn, vooral voor de wat oudere honden, wij vragen u dan ook na de behandeling niet te veel inspanning van uw hond te vragen.

 

 

 

Iedere hond krijgt na de behandeling wat lekkers, mocht uw hond dus een voedselallergie hebben of andere medische afwijking, geef dat a.u.b dan van te voren even aan om zo ongemakken te voorkomen.

 

 

Anaalklieren legen !?

Er zijn nogal wat honden die last hebben van hun anaalklieren.

  

Wat houdt dat nou in?

 

Onder normale omstandigheden drukt een hond zijn anaalklieren zelf leeg met zijn ontlasting. sommige honden lukt dat niet (dit kan verschillende oorzaken hebben) waardoor te anaalklieren te vol raken.

 

Waneer ze te vol raken zie je vaak de volgende symptomen:

 

- veel bijten rondom de staartwortel

- Constant likken van achter

- het welbekende sleetjerijden (op de kont over de grond schuiven)

-als gevolg van vele bijten,krabbelen en likken verkleurt de vacht vaak rood van achter. Dit is goed te zien bij honden met een lichte kleur vacht, zoals de maltezer.

Als er niets aan gedaan wordt kan dit zeer vervelende gevolgen hebben, zoals onstekingen en in het ergste geval barsten van de klieren.

 

Voorheen werden in de trimsalons de anaalklieren (indien de honden er last van hadden) buitenwaarts geleegd door de trimster. Nu anno 2014 is na onderzoek achterhaald dat het enkel buitenwaarts legen van de klieren op langer termijm meer kwaad dan goed doet. Daarom echter zijn ook wij gestopt met het legen van de anaalklieren en kan dit uitsluitend nog bij de dierenarts gedaan worden die de klieren van binnenuit leegt en daarmee voorkomt dat er resten acherblijven die alsnog voor ontstekingen kunnen zorgen.

 

Dog's choice team